O nas

Innowacyjność i tradycja

Eating Point, to sieć Restauracji w biurowcach, w największych miastach w Polsce. Naszym celem jest dostarczanie pracującym tam osobom świeże, przygotowane na miejscu jedzenie – codziennie inne, zawsze pyszne.

Nasz sukces tworzą ludzie z ogromnym doświadczeniem gastronomicznym, dzięki czemu świadczone przez Nas usługi są zawsze na najwyższym poziomie.

Oferujemy innowacyjny ekosystem dla Pracowników i Pracodawców, by jeszcze wydajniej dystrybuować dania.

Smacznie, zdrowo, sezonowo.

Podróże kulinarne jeszcze nigdy nie były tak proste. W Eating Point oferujemy kuchnie świata bez wychodzenia z biurowca. Każdego dnia przygotowujemy zróżnicowane posiłki pod względem tematycznym,

o zbilansowanej i wysokiej wartości odżywczej.


W Eating Point zjesz zawsze smacznie, zdrowo i sezonowo.

separator

Sukces to sport zespołowy

Choć pomysł nowoczesnych restauracji w biurowcach zakwitł w głowie jednego marzyciela, sukces przedsięwzięcia, to efekt pracy kilkudziesięciu ekspertów z różnych dziedzin gastronomii. Łączymy doświadczonych kucharzy, dietetyków, managerów i specjalistów ds. dostaw po to, by jakość wyczuwalna była w każdym kęsie naszych potraw oraz w każdym realizowanym przez Nas evencie.

Łukasz Bularz
Łukasz Bularz
Dyrektor ds. gastronomii
Krzysztof Ryszko
Krzysztof Ryszko
General manager sieci restauracji Eating Point
Karina Kołacz
Karina Kołacz
Event manager
Grzegorz Filipecki
Grzegorz Filipecki
Dyrektor ds. klienta biznesowego

W zdrowym ciele, zdrowy duch

Zgodnie z tą maksymą dokładamy wszelkich starań, by posiłki były dopasowane do modelu pracy biurowej i zapotrzebowania naszych klientów. O bilans wartości odżywczej dbają dietetycy, a o kunszt sztuki kulinarnej doświadczeni kucharze. W rezyltacie każdy z klientów restauracji otrzymuje posiłki uwzględniające sezonowość produktów i najwyższą wartość dietetyczną, która sprzyja pełnej sprawności organizmu.

Zgodnie z najnowszymi rekomendacjami żywieniowymi dostosowujemy nasze menu do potrzeb osób dorosłych, by posiłki stanowiły element "zdrowego modelu życia" naszych klientów.

separator

Miejsce, w którym chce się przebywać

Nasze Restauracje zostały zaprojektowane tak, by nie tylko cieszyć oko, ale i podświadomie oddziaływać na klientów w celu uzyskania pełnej relaksacji.

Każda Restauracja jest podobna, lecz ze względu na historię miasta czy miejsca, w którym się znajduje, wystrój wnętrza, dodatki oraz ozdoby mają charakter regionalny.

Nasze Restauracje wyróżniają się wysokim standardem aranżacyjnym, zaprojektowane są w najdrobniejszych detalach,

począwszy od materiałów wykończeniowych na ścianach, poprzez meble i oświetlenie.

Zadbaliśmy również o strefę kawiarnianą, w której można odprężyć się na naszych wygodnych "uszatych" fotelach.

separator

Wszystko zaczęło się 7 lat temu

Eating Point, to młody, jednakże dynamicznie rozwijający się projekt. W przeciągu ostatnich 7 lat sieć naszych restauracji rozkwitała. Pandemia i jej skutki spowodowały, że w 2022 roku byliśmy zmuszeni podjąć decyzję o zamknięciu pięciu z dwunastu naszych restauracji oraz wstrzymać czasowo plany kolejnych inwestycji. W tym trudnym dla branży gastronomicznej czasie ciężko pracowaliśmy i walczyliśmy, aby utrzymać się na rynku. Przetrwaliśmy i czujemy się silniejsi o te doświadczenia. Odmienieni wracamy z nową energią i nowymi pomysłami, a ten nowy rozdział postanowiliśmy zainaugurować zmianą nazwy z Meating Point na Eating Point. Teraz patrzymy w przyszłość przez różowe okulary wracając do Was z nowymi projektami i innowacyjnymi rozwiązaniami, gdyż rozwój i technologia, to nasze drugie imię.

2023
Zamknięcie Eating Point w T-Mobile Office Park
Marynarska 12, Warszawa
2023
Zamknięcie Eating Point w Moje Miejsce Office
Dziekońskiego 1, Warszawa
2023
Planowane otwarcie Eating Point w 3T Office Park
Kazimierza Górskiego 3, Gdynia
2023
Planowane otwarcie Eating Point w Signum Work Station
Domaniewska 49, Warszawa
Właścicielem marki Eating Point jest:

Foodservice Investment Group

  • 6 konceptów
  • 4 otwarte restauracje Eating Point
  • 1 restauracja w trakcie otwarcia
  • żywienie zbiorowe
  • aplikacja mobilna
  • nowoczesna technologia do obsługi rynku delivery


Innowacja i nowoczesność - holistyczny system zarządzania. Kompleksowe podejście do prowadzenia restauracji od analizy rynku, umowy, poprzez projekt i wykończenie. 

Dbałość o rozwój osobisty Pracowników, rekrutujemy, szkolimy, aż do “day-to-day” prowadzenia restauracji odnoszącej sukcesy.

separator

Działamy w modelu WIN - WIN - WIN

Jesteś pracodawcą, dbającym o swoich pracowników?


Realizujemy dofinansowania posiłków pracowniczych dla Twojej firmy. Skontaktuj się z Nami i poznaj więcej szczegółów.

Jesteś dostawcą? Współpracuj z Nami!


Dostarczaj świeże i sezonowe produkty do naszych restauracji. Zyskaj stałego klienta i rozwijaj swój biznes w błyskawicznym tempie.

Marzysz o własnej restauracji? Z nami to takie proste!


Otwórz z nami restaurację i ciesz się płynnością finansową. Sprawdzone know-how, unikatowy model biznesowy oparty o automatyzację.

separator

4

restauracji

i 1 w realizacji

7

lat

doświadczenia

2 000

klientów każdego dnia

350

ton sprzedanego

jedzenia

10 120

pobrań aplikacji mobilnej